30 Ocak 2012 Pazartesi

Kurt Kanunu 1. Bölüm

Kemal Tahir’in ünlü “Kurt Kanunu” romanından aynı isimle uyarlanan dizi 7 şubatta TRT ekranlarında izleyiciyle buluşacak. Atatürk’e yönelik İzmir suikastını konu alan ve büyük yankı uyandırması beklenen dizide romandaki Atatürk, İttihatçılar ve İstiklal Mahkemeleri’ne yönelik eleştirel yaklaşımın korunup korunmayacağı merak ediliyor. Bazı çevrelerin diziye tepki göstermesi beklenirken, dizinin konsept danışmanı yazar Alev Alatlı Taraf ’a yaptığı açıklamada romana sadık kalınacağını söyledi.

Kitaptan sapılmadı
“Kurtlar Vadisi”nin yapımcısı olan Pana film tarafından çekilen dizinin oyuncu kadrosu da güçlü. Dizide başrolleri Ümit Acar, Pelin Akil, Bahar Kerimoğlu ve İlker Kızmaz paylaşıyor. Dizide Ali Başar ve Necati Şaşmaz gibi isimler de yer alıyor.

Konsept danışmanı Alev Alatlı, dizinin Kemal Tahir’den hiç sapmadığını belirterek şunları söyledi: “Kemal Tahir ne dediyse, ne hissettiyse o var. Dizide Kemal Bey’in İttihatçılar, Mustafa Kemal, Enver Paşa ve Talat Paşa hakkında yazdıklarından hiç sapılmadı. Dizi sadece kitaplarla da sınırlı kalmıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder